Še 50 € do brezplačne dostave

Postopek nakupa

 

1.) Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe / nakupa

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

•    prijava ter registracija v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova in uporabniškega gesla (glej tudi Točko 1.1 Splošnih pogojev poslovanja);
•    iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
•    izbor izdelka za nakup;
•    dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
•    določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
•    pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;
•    izbor načina dostave izdelka (glej tudi Točki 2 in 10);
•    izbor načina plačila (glej tudi točko 3);
•    pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
•    potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa (glej tudi Točke 5 – 10)

2.) Prevzem naročila in dostava

Vsa naročila, katerih teža ne presega 2 kg odpošiljamo s Priporočenim pismom Pošte Slovenije.

 

2.1. Odpošiljanje naročila s priporočenim pismom preko Pošte Slovenije

Cena pošiljanja se obračunava po Ceniku poštnih storitev v notranjem prometu Pošte Slovenije in od dne 1.1.2017 znaša 2,55 € (z DDV) za pisma teže do 500 g. V primeru, da kupec izbere način plačila računa po povzetju, mora plačati še stroške odkupnine, ki od dne 1.1.2017 znašajo 1,22 € (z DDV). Stroškov odkupnine pri plačilu po predračunu oziroma pri plačilu preko PayPal ni.
Dostava in odkupnina sta brezplačni v primeru, ko znaša vrednost nakupa 50,00 € ali več oziroma kadar se plačilo izvede preko PayPal.

Če je paket oziroma pismo, v katerem je uporabnik (kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki jo je izbral za dostavo naročila (glej Točko 10). Uporabniku (kupcu) priporočamo, da poleg sprožitve postopka reklamacije tudi zavrne sprejem pošiljke z razlogom poškodovane embalaže.

Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner Trgovca za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije za pošiljanje naročil s priporočenim pismom ter tudi za paketno dostavo, če je le ta potrebna. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje. V primeru prevzema izdelkov z izbrano možnostjo plačila po povzetju, uporabnik (kupcec) plača poleg stroškov dostave tudi stroške odkupnine.

3.) Načini plačila

Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 3.1 Gotovina ob prevzemu pri izbrani dostavni službi

Kupec plača vrednost odkupnine po priloženi UPN položnici ob prevzemu paketa pri poštarju oziroma na Pošti. V tem primeru kupec poleg stroškov dostave plača tudi stroške odkupnine (glej Točko 2)

 

3.2 Predhodno nakazilo kupnine na transakcijski račun Trgovca po izdelanem predračunu

Kupec od Trgovca na svoj elektronski naslov prejme predračun, na podlagi katerega izvede plačilo. Trgovec naročilo odpošlje po opravljenem plačilu na podlagi predračuna. V tem primeru kupcu ob dostavi izdelkov ni potrebno plačati stroškov odkupnine ( glej Točko 2)

  

3.3 Predhodno nakazilo kupnine preko PayPal računa

Kupec vrednost naročila plača v postopku nakupa v spletni trgovini preko PayPal računa oziroma z naslednjimi kreditnimi karticami: Mastercard, American Express, Visa, Discover in debetnimi karticami z oznako Visa. Trgovec naročilo odpošlje, ko je plačilo preko PayPal računa opravljeno. V tem primeru kupcu ob dostavi izdelkov ni potrebno plačati stroškov odkupnine ( glej Točko 2)

4.) Cene

Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine Trgovca. Nakup lahko opravijo registrirani uporabniki.
Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave (glej Točki 2 in 10). Vse cene veljajo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine in za nakup izdelkov v poslovni enoti Trgovca.
Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi Trgovec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo Trgovec:

•    uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma
•    uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

5.) Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
•    vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
•    vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
•    spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
•    odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
•    obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in njegovo ceno (osnovo za davek).

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
•    spreminja izbrani način dostave izdelka;
•    spreminja izbrani način plačila ter
•    pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

6.) Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od Trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 2 ur (dveh ur) od prejema tega obvestila ima uporabnik (kupec) možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabniku (kupcu) so v njegovem profilu na spletni strani Trgovca vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

7.) Naročilo potrjeno

Če uporabnik (kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila Trgovec uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med uporabnikom (kupcem) in Trgovcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena (glej Točko 9).

8.) Blago odpremljeno

Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi in odpošlje na naslov, ki ga je uporabnik (kupec) navedel v postopku oddaje naročila.

9.) Kupoprodajna pogodba

Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški. Trgovec po elektronski pošti uporabniku (kupcu) pošlje Pojasnilo o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, v katerem so navedeni roki, v katerih je to mogoče, ter obveznosti in pravice uporabnika (kupca)  in Trgovca v primeru vračila kupljenih izdelkov. Kupoprodajna pogodba med uporabnikom (kupcem) in Trgovcem je sklenjena v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca zato je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko Trgovec potrdi naročilo (glej Točko 7). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Trgovca kot za uporabnika (kupca).

10.) Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 15-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov info@futurnatur.si  sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev.

Če kupec Trgovca po eletronski pošti o vračilu izdelkov ne obvesti v roku 15 dni, se šteje, da se kupec z naročilom nepreklicno strinja in vračilo izdelkov po tem roku ni več možno. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni uporabnika (kupca), je strošek vračila izdelkov Trgovcu.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe na elektronski naslov Trgovca. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in obliki. Izdelki ne smejo biti nošeni. Trgovec lahko zavrne vračilo v primeru, da je na izdelkih vidna njihova uporaba in nošenje s strani uporabnika (kupca). Trgovec lahko zavrne vračilo tudi v primeru, da so vrnjeni izdelki poškodovani ali niso zapakirani v originalni embalaži.
Za vrnjene izdelke Trgovec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 5 delovnih dni od datuma prejema vrnjenih izdelkov vrne vplačani znesek na TRR Kupca oziroma povrne koriščeni darilni bon, v kolikor je bil nakup izveden z darilnim bonom.

Morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo.

Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca). Koriščeni darilni bon Trgovec vrne v obliki dobropisa.

11.) Garancija

Vsi izdelki, z izjemo artiklov iz sklopa Tekstila iz konoplje Ecolution, imajo 1 leto garancije, pod pogoji, kot so navedeni na Garancijskem listu, ki ga prejmete zraven računa ob nakupu izdelka. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na Garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na Garancijskem listu ali na računu.

Garancijski list lahko zahtevate tudi pred samim nakupom. V tem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate preko elektronske pošte info@futurnatur.si in poslali vam bomo garancijski ist, kjer so navedeni naši garancijski pogoji.

© Glamur Natur. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkov Moji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto Glamur Natur

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.